Εμπειρίες

Πληθώρα δραστηριοτήτων

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Δίπλα στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνη υποδέχεται τους φιλοξενούμενους με μοναδικές
επιλογές διακοπών και τις καλύτερες διαθέσεις. Η Κατερίνη των 4
εποχών θα σας εκπλήξει με τις επιλογές διακοπών που προσφέρει.

Trekking στο φαράγγι του Ενιπέα

Χαράξτε τη διαδρομή σας: πάρτε το μονοπάτι που ακολουθεί το φαράγγι από τους Μύλους στο Λιτόχωρο μέχρι τη θέση Πριόνια, στα όρια του Δρυμού του Ολύμπου. Ένα μοναδικό τοπίο, για τα μάτια σας μόνο.

Katerini Pierias accommodation - Mythic Hotel
Katerini Pierias accommodation - Mythic Hotel
Αρχαιολογικό μουσείο Δίου

Ξενάγηση στο ισόγειο: θαυμάστε μια εκπληκτική συλλογή γλυπτών αγαλμάτων, αναγλύφων, επιτύμβιων στηλών, αρχιτεκτονικών μελών, όπως και αυτά που αποκαλύφθηκαν στο ιερό του Διός Υψίστου. Στον πρώτο όροφο, σάς καλεί η μελωδία από τη σπάνια αρχαία ύδραυλι : ένα πνευστό–κρουστό–υδραυλικό μουσικό όργανο.

Παλαιός Παντελεήμονας

Ανεβαίνετε προς τον Παλιό Παντελεήμονα; Ετοιμαστείτε να χαθείτε στα μονοπάτια του χρόνου. Η ομορφιά της Μακεδονίας θα ξεδιπλωθεί στα πόδια σας. Ένας διατηρητέος οικισμός, το «Μπαλκόνι του Ολύμπου». Μια βόλτα από τον παλιό οικισμό μέχρι την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με τα αιωνόβια πλατάνια θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν. Και η θέα θα σας απογειώσει σε έναν τόπο, όπου ο χρόνος δεν περνά.

Katerini Pierias accommodation - Mythic Hotel
Katerini Pierias accommodation - Mythic Hotel
Όλυμπος

Όλυμπος, το ψηλότερο βουνό μας, η κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας, είναι η πρώτη περιοχή, για την οποία εφαρμόστηκε πριν από 50 χρόνια ειδικό καθεστώς προστασίας στη χώρα μας με την κήρυξή του ως Εθνικού Δρυμού το 1938, βάσει του νόμου 856/37. Σκοπός της κήρυξης αυτής ήταν «η διατήρηση στο διηνεκές του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, δηλαδή της άγριας χλωρίδας, της πανίδας & του φυσικού τοπίου, καθώς & των πολιτιστικών κ& άλλων αξιών της».