Οι κρυμμένοι θησαυροί της Κατερίνης
Katerini Pierias accommodation - Mythic Hotel
Mythic Hotel | Katerini Pierias

Trekking στο φαράγγι του Ενιπέα
Χαράξτε τη διαδρομή σας: πάρτε το μονοπάτι που ακολουθεί το φαράγγι από τους Μύλους στο Λιτόχωρο μέχρι τη θέση Πριόνια, στα όρια του Δρυμού του Ολύμπου. Ένα μοναδικό τοπίο, για τα μάτια σας μόνο.

Αρχαιολογικό μουσείο Δίου
Ξενάγηση στο ισόγειο: θαυμάστε μια εκπληκτική συλλογή γλυπτών -αγαλμάτων, αναγλύφων, επιτύμβιων στηλών, αρχιτεκτονικών μελών-, όπως και αυτά που αποκαλύφθηκαν στο ιερό του Διός Υψίστου. Στον πρώτο όροφο, σάς καλεί η μελωδία από τη σπάνια αρχαία ύδραυλι: ένα πνευστό–κρουστό–υδραυλικό μουσικό όργανο.

Παλαιός Παντελεήμονας, ένας διατηρητέος οικισμός
Ανεβαίνετε προς τον Παλιό Παντελεήμονα; Ετοιμαστείτε να χαθείτε στα μονοπάτια του χρόνου. Η ομορφιά της Μακεδονίας θα ξεδιπλωθεί στα πόδια σας. Ένας διατηρητέος οικισμός, το «Μπαλκόνι του Ολύμπου». Μια βόλτα από τον παλιό οικισμό μέχρι την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα με τα αιωνόβια πλατάνια θα σας ταξιδέψει στο παρελθόν. Και η θέα θα σας απογειώσει σε έναν τόπο, όπου ο χρόνος δεν περνά.

Η Ραψάνη
Είναι γνωστή για τα γευστικά κόκκινα κρασιά της. Η ιστορία της όμως έχει και άλλους σταθμούς. Η Ραψάνη, ονομαστό χωριό του Κάτω Ολύμπου, ήκμασε τον 17ο -18ο αιώνα χάρη στη σηροτροφία, τη μεταλλουργία, την επεξεργασία βαμβακιού και την υφαντουργία. Σήμερα, η ιστορία της συναντά τα βήματά σας. Από εκείνη την εποχή, αλλά και από τον 19ο αιώνα, διατηρούνται διώροφα πέτρινα σπίτια, χαρακτηριστικά δείγματα της αρχιτεκτονικής της Μακεδονίας.